Proceduri estetice pentru barbati

Principiile generale sunt aceleasi  si metodele utilizate asemanatoare , cu unele particularitati.

Orice manopera estetica se efectueaza obligatoriu doar pe piele sanatoasa ,integra ; daca pacientul prezinta acnee, rozacee , dermita seboreica ,eczema etc ,mai intai trebuie stapanit fenomenul inflamator .

Substantele de umplere -acizi hialuronici ,Sculptra ,Radiesse sau toxina botulinica  se injecteaza cu moderatie  ,in nici un caz nu trebuie “feminizata ”  fata unui barbat si intotdeauna este  preferata subcorectia si   NU supracorectia .

In timp ce la  femeie idealul este  fata ovala  ,cu putine  riduri , pierdere de volum cat mai mica,  la barbat fata  armonioasa ,placuta trebuie sa fie de forma  patrat/dreptunghiulara , cu mult mai putine convexitati ,cu mai multe unghiuri drepte , sprancenele sunt natural inserate mai jos si mai drepte , foarte putin arcuite ,  barbia  si linia mandibulara puternice .Infatisarea unui barbat  NU  trebuie  sa fie  rotunda si  lipsita complet de riduri si expresivitate ,ca la un bebelus, ci trebuie sa transmita forta  si  siguranta de sine .

Buzele vizibil  “lucrate ” , pometii inalti  si supradimensionati , in general convexitati exagerate ,  nasul prea mic , sprancene cu aspect de ” Mefisto “- toate  acestea confera un aspect artificial  si ridicol. Ridurile de pe frunte trebuie doar diminuate ,in general barbatii lipsiti complet de riduri in 1/3 superioara a fetei  devin complet neinteresanti.

Atat structura microscopica a pielii este diferita ,dar si dinamica procesului de imbatranire ; ei pierd primele volume (pierdere osoasa si a compartimentele profunde de grasime )  in alte zone ale fetei decat femeile .

Rezultate naturale ,firesti,aspect odihnit  se obtin si cu peeling-uri (in special pt cicatricile de acnee ) ,dermaroller/dermapen ,mezoterapie sau radiofrecventa .

Protectia solara este obligatorie in timpul tratamentelor fotosensibilizante si imediat dupa proceduri estetice ; este foarte utila si pt preventia precancerelor si cancerelor cutanate .

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics