Mesoterapie anti-aging / Dermapen si Dermaroller

Imagine Mesoterapie anti-aging / Dermapen  si Dermaroller

          Mesoterapie anti-aging (pentru fata, decolteu, dosul mainilor, mesoterapie anticelulitica si pentru ameliorarea aspectului vergeturilor si lipoliza sau mezolipoliza (tratamentul depozitelor adipoase inestetice: barbie dubla,xantelasma , ceafa de bizon si a lipoamelor).

Este o metoda minim invaziva, insotita de durere redusa sau moderata, care permite ameliorarea  ridurilor superficiale si medii, stimuleaza colagenul, amelioreaza tonusul cutanat, hidratarea, textura, reducerea porilor si care presupune injectarea unor solutii de acid hialuronic nereticulat, a unor elemente nutritive si revitalizante (vitamine, aminoacizi si enzime) care devin deficitare in organism datorita procesului de imbatranire si oxidare cu eliberare de radicali liberi. Aceste doze mici de substante sunt injectate prin ace foarte fine in zonele care trebuie tratate, cu seringa , pistoletul sau cu un dispozitiv special – Dermapen.

Produse utilizate : NCTF HA 135( Filorga ), PB Serum , Nucleonix /Up Grade (PromoItalia) ,Belotero Hydra ,Aesthetic Dermal.

Exista si produse concepute special pt a fi injectate la intervale mult mai mari 6-9 luni- Hyal System ,Volite (Allergan )- cu efect deosebit de diminuare a ridurilor superficiale , de stimulare a tonusului cutanat ,tradus printr-un grad de  “lifting ” . Exista la ora actuala mai multe produse colagenostimulatoare care ofera hidratare ,tonus si efect ” liftant ” dupa 2 sedinte lunare de injectare si ale caror efect sa persiste atat de mult .

Discomfortul este minim pentru majoritatea pacientilor, se poate aplica in prealabil crema anestezica, iar dupa procedura – gheata sau diverse masti antiinflamatoare si hidratante. Unele persoane pot acuza durere locala, senzatie de arsura pentru citeva ore sau roseata si edem temporar , iar pentru citeva zile postprocedural – pruritul sau hipoestezia. La fel ca si in situatia oricarui produs injectabil, pot apare reactii alergice.

Unii pacienti sesizeaza o imbunatatire imediat dupa prima sedinta, in timp ce majoritatea au nevoie de 3-4 sesiuni de mezoterapie, iar pentru altii pot fi necesare pina la 6 tratamente. Un stil de viata sanatos este esential pentru obtinerea unor rezultate bune si de lunga durata. Datorita faptului ca imbatranirea este un proces dinamic, ce nu poate fi stopat, mesoterapia este utila pentru incetinirea fenomenului, fiind necesare tratamente de intretinere de 2-4 ori pe an. Tratamentele pot fi efectuate practic lunar.

Recuperarea este rapida

Procedura dureaza aproximativ 30minute/sesiune si nu sunt necesare bandaje sau pansamente.

Postprocedura: se evita aplicarea machiajului pentru  12-24 ore, dusurile fierbinti pentru 6-8 ore, sauna, hamam, exercitiul fizic intens  pentru 48 ore, expunerea la UV-plaja, solar ,sauna.

Pentru un efect optim se asociaza tratament acasa cu preparate pe baza de vitamina A acida, alfa-hidroxi-acizi, antioxidanti, creme de fotoprotectie.

Procedura mai prezinta si alte avantaje :se potriveste persoanelor care nu au apelat inca la metode mai “radicale “, din teama de necunoscut sau de durere ,are pret mult mai scazut decat injectarile complexe ,care necesita  alte tipuri de  produse .
Mezoterapia inceputa precoce ,ofera o buna preventie a imbatranirii cutanate.

Tratamentul barbiei duble, xantelasmei si a “cefei de bizon”. Aceste incoveniente reprezinta o cerere constanta din partea pacientilor, in special din dorinta de a evita interventia chirurgicala. La ora actuala s-au sintetizat medicamente capabile sa “dizolve” depozitele de grasime nedorite de dimensiuni mici si medii. Subliniez faptul ca NU reprezinta metode de slabit in nici un caz!

Tratamentul propriu-zis consta in injectarea locala a medicamentelor lipolitice in 3-4 sedinte, spatiate la 4 saptamani interval. Injectarea este insotita de durere usoara si inflamarea zonei, care dispare in 7 zile – imbunatatirea este graduala.

Produse utilizate: Dermastabilon, Sagoni, Aqualyx, Kybella / Belkyra.

 

     Microneedling / Dermapen si Dermaroller sunt metode de tratament in voga, cu efecte pozitive si demonstrate microscopic pentru unele patologii: cicatrici diverse (inclusiv de acnee), heliodermia (imbatranirea produsa de expunerea prea intensa la soare), ridurile superficiale si medii, tonus scazut al pielii, aspect tern, pori dilatati, “lasarea pielii”, vergeturi, celulita.

Se poate face la nivelul fetei, decolteului, dosul mainilor, coapse, abdomen. Se pot asocia cu alte proceduri dermato-estetice in aceeasi sedinta sau in sedinte diferite, cu aplicarea / injectarea a diverselor cocktail-uri de mesoterapie   Nucleonix sau UP grade(PromoItalia) ,Mesoesthetic etc .

Actioneaza prin stimularea producerii proprii de fibroblasti, elastina, colagen, eliberarea de factori de crestere epidermica; pielea poate fi pregatita cu 4-6 saptamani prealabil cu creme cu vitamina C, E, A, acid glycolic. Se realizeaza microperforatii ale pielii cu ajutorul unui stilou medical/roller steril cu micro-ace, care actioneaza la adancimea aleasa si produce mici citrici microscopice, cu innoirea celulara la diverse nivele. Concomitent se pot infuza solutii locale cu acid hialuronic, vitamine, vasodilatatoare.

Efectul este vizibil dupa 1-2 sedinte, dar pentru un aspect intinerit sunt necesare mai multe sedinte, asociate sau nu cu alte metode dermatologice. Este insotita de durere redusa sau moderata, se poate aplica in prealabil crema anestezica, iar postprocedural-gheata, masti antiinflamatoare si hidratante.

Popularitatea metodei rezida in simplitatea ei, disconfortul redus, efecte relativ rapide si pretul substantelor mult mai mic decat pentru alte metode.

Toate aceste metode se realizeaza doar pe un tegument sanatos, NU se aplica pe leziuni active infectate, eczeme, la pacienti cu cicatric hipertrofice / cheloide etc .

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics