Rejuvenarea regiunii gatului ,a decolteului si a dosului mainilor

Aceste regiuni sunt adesesa neglijate de femei ,desi se spune ,la multe popoare  ca avem “trei fete ”  : fata-propriu-zisa ,decolteul impreuna cu zona gatului si dosul mainilor .  De multe ori prezinta semne de degradare inaintea fetei si ne tradeaza varsta sau alteori  femeile fac proceduri si amelioreaza pe prima , dar este un contrast neplacut fata de celelalte .

Imbatranirea accelerata in aceste zone este data ,pe langa inaintarea in varsta , de expunerea exagerata la soare sau folosirea de produse cosmetice si de igiena neadecvate ,prea alcaline sau acide ,fotosensibilizante , prea concentrate etc.

Acum exista numeroase procedee ce ofera o imbunatatire  vizibila a acestor zone , sunt minim invazive , dar trebuie reluate periodic  : mezoterapia cu  seringa sau cu sisteme tip Dermapen /Dermaroller , injectarea  de calciu  hidroxiapatita sau acizi hialuronici , peeling -uri chimice ,toxina botulinica   ,tehnica  Vampir . Toate acestea se injecteaza de aceeasi maniera ca pe fata , cu acul foarte fin sau cu ajutorul canulei  ,cu anestezie locala sau fara . Singurele produse  de umplere ,dar si colagenostimulatoare , care au aprobarea autoritatilor americane si europene pentru  aceste zone sunt Ellanse ,Lanluma si Radiesse ,care au durata lunga de actiune -12-18 luni .
Rezultate excelente se obtin si cu skinboostere -de tipul Hyal Sustem ACP sau Fillmed ,care hidrateaza,amelioreza textura si ridurie fine ,ofera tonus .  
Foarte populare ,in Europa si SUA  sunt firele de sustinere , complet resorbabile ,care permit sinteza de nou colagen , de calitate mai buna  ; permit o imbunatatire graduala a pielii de pe decolteu ,gat si dosul mainilor . Dupa montare lor ,neplacerile sunt minime  : usor edem , mici echimoze ,durere usoara ,care cedeaza in 2-3 zile  spontan sau la aplicatii de gheata si arnica gel. Imbunatatirea este graduala ,timp de mai multe luni .

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics