Dermatoscopie si trichoscopie

Imagine Dermatoscopie si trichoscopie

Dermatoscopie

In ultimii 25 ani dermatoscopia a devenit cea mai utila si raspandita metoda de diagnostic si supraveghere evolutiva a tumoretelor si tumorilor cutanate ,benigne sau maligne ,inclusiv nevi (alunite ) ,incat majoritatea  dermatologilor utilizeaza zilnic aceasta tehnica  .

Se utilizeaza fie dermatoscoape obisnuite (ex : de tip Dermlite Pro HR-SUA ,Heine Germania) sau  sisteme Fotofinder ,Molemax- care contin  un sistem optic special  si o sursa de lumina polarizata , ce permit vizualizarea atat a detaliilor epidermului ,cat si dermul pana la o anumita profunzime , pentru diferentierea modificarilor precoce ale leziunilor suspecte si stocarea imaginilor pt studiul evolutiei . Este utilizat atat pentru adulti cat si pentru copii , este o metoda complet nedureroasa si foarte rapida  .

Initial a fost utilizata pentru diagnosticul melanomului malign ,a carcinoamelor ,a nevilor (alunite ) ,  apoi a fost extinsa si pentru multiple alte maladii dermatologice -dermatite , psoriazis ,lichen plan  , scabie  , boli ale firului de par .

Varianta de dermatoscopie ce diagnosticheaza modificarile patologice ale scalpului si ale firului de par se numeste trichoscopie .

Fiind usor de folosit in practica ,permite urmarirea in evolutie a leziunilor tumorale si screening-ul in populatie   si in functie de aspectul dermatoscopic ,se decide modalitatea de tratament  .Este un examen gratuit cu bilet de trimitere .

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics