Ellanse , Radiesse ,Sculptra

Imagine Ellanse , Radiesse  ,Sculptra

    Aceste substante fac parte din categoria “colagenostimulatoarelor ”      si sunt aprobate pentru tratamentul   estetic ,dar si al unor afectiuni  dermatologice ,de catre autoritatile de reglementare medicala  din UE si SUA  de aproximativ 15 ani. .                   Acidul poli -lactic/Sculptra  este un polimer de sinteza, biocompatibil si biodegradabil, utilizat de zeci de ani in chirurgie.

Acesta  se injecteaza doar in profunzime , subcutanat , fiind util pentru  ridurile profunde dar  mai ales pentru pierderile  globale de volum,  fie datorita inaintarii in varsta, fie prezentei unor boli ca lipoatrofia primara sau in cazul bolii HIV/SIDA  . Stimuleaza timp de cateva luni dupa injectare   producerea de catre organism a propriului colagen , care confera volum in ansamblul fetei , pielii – elasticitate  si un aspect mai  tanar. Este utila si la persoane cu cicatrici profunde ,definitive de acnee sau dupa trauma . Este un produs care actioneaza lent, dar in acelasi timp si efectul sau dureaza uneori peste 2 ani si permite redesenarea conturului si a volumelor fetei in ansamblu.  Poate fi utilizat  si la nivelul decolteului , fata interna a bratelor sau alte zone   . Necesita 3-4 sesiuni de injectare, la 1 luna interval, iar injectia propriu-zisa este minim sau moderat dureroasa .

Calciu-hidroxiapatita /Radiesse

Calciu- hidroxiapatita este  un produs valoros pentru “stergerea“ ridurilor profunde ale fetei, redesenarea conturului mandibular sau pentru volumizarea fetei in ansamblu , a zonei tamplelor  . Dincolo de efectul  direct  intens volumator ,cel mai important este  efectul colagenostimulator  (actioneaza aupra fibroblastilor ) , lent progresiv , foarte natural  si de durata .  Substanta  are indicatie oficiala si pentru rejuvenarea dosului mainilor si al decoteului (degradat de expunerile necontrolate la soare si de inaintarea in varsta ), prin injectarea produsului diluat  , printr-o tehnica speciala  . Injectia  este  minim  dureroasa caci   produsul contine si o cantitate mica de anestezic, efectul  volumator se instaleaza  rapid , iar cel colagenostimulator  este progresiv  si dureaza  18-24  luni , interval dupa care se poate relua injectarea  .Poate fi utilizat si pentru alte zone ale corpului .

Conturul mandibular rau definit , “lasat“ odata cu inaintarea in varsta raspunde cel mai bine la tehnici combinate: toxina botulinica   (“Nefertiti  neck-lift“) + acid hialuronic sau  calciu hidroxi apatita  sau acid poli-lactic  .

Intinerirea dosului mainilor , a decolteului si a altor zone   se face prin injectii de acid hialuronic, acid polilactic , calciu hidroxi-apatita   ,peeling-uri chimice  sau prin meso / PRP si sunt din ce in ce mai solicitate  deoarece aceste zone tradeaza cel mai usor varsta reala a pacientei

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics