Rejuvenarea zonei genitale cu acid hialuronic si toxina botulinica

Imagine Rejuvenarea zonei genitale cu acid hialuronic  si toxina botulinica

    Rejuvenarea zonei genitale este o indicatie foarte moderna a acestui tip de produs.

Prelungirea duratei de viata a individului si imbunatatirea generala a nivelului material au creat noi asteptari ,noi dorinte ,noi posibilitati pentru adultul matur sau varstnic . Aceste tratamente se adreseaza modificarilor normale sau patologice  ale zonei genitale date de inaintarea in varsta .

La femeie sau la barbat, se poate obtine o imbunatatire globala a aspectului ,a hidratarii, tonusului  tesuturilor.                           La femeie este posibila ameliorarea  aspectului  organelor  genitale externe , augmentarea regiunii  punctului G (pentru cresterea orgasmului) sau se corecteaza peretii vaginali (afectati in urma nasterilor repetate), elasticitatea, troficitatea si hidratarea zonei mai ales dupa instalarea menopauzei  .Evident ,mai intai se trateaza o eventuala afectiune locala  – atrofia de menopauza ,lichenul scleroatrofic etc si se prescriu produse speciale de ingrijire  .

La barbatii nemultumiti de aspectul organului genital se poate injecta acid hialuronic  ( penoplastie  medicala -metoda minim invaziva ) sau grasime autologa in scopul obtinerii unui diametru mai mare ( adesea si o crestere modesta in lungime), stimularea troficitatii si elasticitatii zonei.  Metoda aduce beneficii multiple -in plan estetic ,cresterea stimei de sine   si in plan functional .    Sunt in studiu asocieri cu injectarea de Botox/ Bocouture /Dysport in disfunctia erectila  si deja este folosita off-label in multe cabinete  .  In prezenta maladiei Peyronie ,a lichenului scleroatrofic etc ,mai intai se trateaza acestea . Interventiile cu scop estetic se fac DOAR daca nu exista leziuni active ale unei boli dermatologice .              Mezoterapia si PRP  se pot asocia  la ambele sexe pentru corectia aspectului sau imbunatatirea in unele maladii dermatologice locale.

Subliniez ca metoda NU inlocuieste in nici un caz interventia chirurgicala ,atunci  cand  aceasta este optiunea cea mai corecta .

Injectarea dureaza  30- 60 min.,  poate fi efectuata cu anestezie loco-regionala si viata sociala se reia imediat.Ulterior trebuie respectate unele restrictii timp de  1-2 saptamani pt rezultate corecte.

Trebuie sa avertizez pacientii de ambele sexe asupra articolelor pe net care contin reclame exagerate sau chiar minciuni – toate acestea reprezinta doar imbunatatiri ale anatomiei cu care suntem dotati de catre natura si inaintarea in varsta este un fenomen NATURAL,nu ne ocoleste pe nici unul din din noi .

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics