Tratamentul cuperozei, rosetii simple si al rozaceei

Imagine Tratamentul cuperozei, rosetii simple si al rozaceei

Inceputul sezonului luminos  marcheaza adesea o accentuare / agravare a simptomatologiei cuperozei, rozaceei sau a simplei  rosete  a fetei, care sunt frecvente la populatia de rasa alba, agravate in mod cert de expunerea necontrolata la UV (sunt intotdeauna mai accentuate vara!), asociate cu unele patologii interne.

 

Cuperoza se caracterizeaza printr-o inrosire intermitenta a pielii, care duce la aparitia unor bubite rosii, dure vizibile. Localizarea efectelor cuperozei este intalnita preponderent la nivelul obrajilor, nasului si a barbiei.

 

Cauzele aparitiei cuperozei pot fi multiple, enumerand schimbarile de temperatura, emotiile, consumul de alcool, alimentatia gresita, tutun, expunerea prelungita la soare, folosirea unor produse cosmetice dure care au efecte daunatoare asupra tenului dumneavoastra.

 

Asemeni cuperozei, rozaceea este o afectiune a pielii care se caracterizeaza prin aparitia de roseata si cosuri. Zonele afectate intr-un prim stadiu sunt nasul si obrajii, urmand sa fie afectate in urmatoarele stadii, fruntea si barbia.

 

Rozaceea apare in general la adulti, in special femei, cu varste de peste 30 de ani, care au pielea sensibila si deschisa la culoare. Nu s-a stabilit deocamdata o cauza specifica a aparitiei rozaceei, dar din studiile efectuate s-a ajuns la concluzia ca unii din factorii care favorizeaza aparitia acesteia sunt perioadele de emotii excesive, exercitii fizice prelungite si intense, alimentatia picanta, schimbarile de temperatura.

 

Dat fiind faptul ca sezonul calduros este pe cale sa inceapa, orice tratament dermato-cosmetic are la baza si incepe in primul rand cu protectia solara, la care se adauga diverse medicamente  cu efect antiinflamator, pe cale generala sau aplicate local.

Pielea este intoleranta la produsele curente de ingrijire si necesita produse medicale de calitate superioara, foarte atent alese, foarte blande, fara coloranti si parfumuri si obligatoriu fotoprotectie UV inalta.

 

Recomandari

Incepeti  prin a aplica  o crema fotoprotectoare  medicala, de calitate ireprosabila si  prin a purta ochelari de soare, palarie etc.

 

Ingrijirea  la domiciliu se face cu produse foarte blande pentru ca ne adresam unui tip de piele intoleranta, adesea gresit etichetata  drept  “alergica”.

Nu utilizati: sapun, creme cosmetice obisnuite, asa-zise produse “naturiste”  sau  din surse neverificate, produse de machiaj  prea multe sau de calitate indoielnica! Toate acestea vor fi  cel mai probabil “biletul de trimitere”  la dermatolog!

 

Tratamentele dermato-estetice cuprind  mezoterapia (se poate face la interval de 2-4 saptamani), sclerozarea  sau tratamentul cu radiofrecventa  al cuperozei, peeling-uri chimice usoare cu anumite ingrediente, fara descuamare prea marcata, si timp de recuperare scazut, dermapen.

 

In ultimul timp a castigat popularitate injectarea toxinei botulinice in doze foarte mici  pentru ameliorarea cuperozei – metoda se numeste  “Micro-Botox”  sau  “PoreFection”, cu rezultate  neasteptat de frumoase. Metoda este diferita complet de injectarea traditionala, NU da aspect fix, “inghetat”, ci un aspect senin, odihnit  si evident ameliorarea cuperozei, rozaceei, dar si a porilor dilatati si a secretiei excesive de sebum.

 

Dr. Madeleine NechiforContact

Medic primar dermato-venerologie , doctor in stiinte medicale , competenta in dermatologie estetica si chirurgicala

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics