Rinoplastia nechirurgicala

Imagine Rinoplastia nechirurgicala

Rinoplastia nechirurgicala reprezinta forma neinvaziva de modelare a nasului pentru corectarea diferitelor trasaturi ale acestuia, cum ar fi:

– asimetria nazala

– ridicarea usoara a varful nasului

– armonizarea cu celelalte trasaturi ale fetei

Toate aceste mici defecte pot fi innascute sau urmarea unei rinoplastii chirurgicale nereusite.

 

Cui se adreseaza?

Desi multe persoane sunt nemultumite  de forma nasului lor,  foarte putine dintre acestea recurg la o interventie chirurgicala. Acest fapt se datoreaza retinerii in privinta aspectului final si a posibilelor complicatii anestezice, chirurgicale sau estetice.

Dar, pentru a nu ajunge in astfel de situatii, acum sunt posibile tehnici neinvazive sau minim invazive, atat pentru femei cat si pentru barbati, care ofera o ameliorare estetica a formei nasului si a altor trasaturi faciale in raport cu celelalte structuri ale fetei.

Pentru persoanele nesigure in ceea ce priveste interventia chirurgicala, rinoplastia nechirurgicala poate fi privita drept o “simulare” al efectului estetic, dar aceasta procedura NU inlocuieste in nici un caz interventia chirurgicala  si efectul lor dureaza cam 2 ani.

 

Efectuarea tratamentului

Cea mai populara tehnica neinvaziva este injectarea de acizi hialuronici sau de Radiesse, rapida si nedureroasa, folosind acul sau canula, dupa o mica anestezie locala, printr-o tehnica precisa.

Desi corectia este vizibila imediat, substanta  se “aseaza” mult mai bine pe structurile osoase si cartilaginoase in circa 2-3 saptamani de la realizarea rinoplastiei nechirurgicale. Uneori se asociaza si cateva picaturi de toxina botulinica in puncte foarte precise pentru estomparea ridurilor de tip bunny lines sau pentru ridicarea usoara a varfului nasului.

O alta tehnica, minim invasiva, nepermanenta este reprezentata de stimularea colagenica si sustinerea tesuturilor cu firele de sustinere resorbabile de tip PDO. Acestea au posibilatea de a remedia forma, curbura, sau varful nasului “cazut” redand astfel un aspect placut. Fiind o procedura nepermanenta, aceasta se poate relua, la nevoie, dupa 1-2 ani.

Apeland la rinoplastia nechirurgicala, pacientul, nu numai ca are o alternativa usoara si neinvaziva fata de o interventie chirurgicala conventionala care poate implica riscuri, dar are posibilitatea de a testa si de a beneficia de o imbunatatire vizibila a aspectului intregii fete, fara dureri, fara riscuri majore si care ar avea efecte permanente.

Fiind usor de realizat, rinoplastia nechirurgicala, poate fi reluata dupa o anumita perioada de timp, permitandu-i pacientului sa se hotarasca singur asupra imbunatatirii aspectului general ale trasaturilor fetei.

 

Dr. Madeleine NechiforContact

Medic primar dermato-venerologie , doctor in stiinte medicale , competenta in dermatologie estetica si chirurgicala

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics