Nefertiti – neck lift

Imagine Nefertiti – neck lift

Nefertiti liftsau neck lift-ing-ul, reprezinta o procedura estetica ce remodeleaza linia maxilarului , imbunatatind si definind zona gatului si a decolteului  ,oferind un aer mai tineresc si mai placut zonei  .

Bustul reginei Nefertiti de la Berlin, ramane, chiar si dupa mii de ani , referinta principala in canonul de frumusete feminina.  Femeile stiu prea bine ca pielea gatului si a decolteului , precum si dosul mainilor tradeaza imediat varsta reala (a doua si respectiv a treia “fata” a femeii) , iar modificarile apar relativ devreme, uneori inaintea zonei fetei. In plus, la persoanele care au apelat si au beneficiat de proceduri pentru fata , diferenta intre zonele amintite mai sus este frapanta.

Toate acestea se datoreaza structurii microscopice particulare  si  pentru a obtine o imbunatatire  considerabila, relevanta clinic, efortul din partea medicului si a pacientei este cel putin dublu ca in cazul fetei.

Tratamentul

Tehnicile de stimulare colagenica , cele de diminuare a ridurilor si a “lasarii“ pielii, deasemeni si hidratarea, au nevoie de un interval mai mare de timp pentru a se instala.

La ora actuala preferam tehnici combinate, spatiate pe o perioada mai lunga, in general in anotimpul rece  pentru ca “urmele“ sa poata fi usor camuflate de imbracaminte .

Cele mai bune rezultate sunt obtinute  fie prin injectarile de Radiesse ( care ofera o stimulare colagenica de lunga durata si efectul se mentine cam 2 ani sau chiar mai mult ) sau de acizii hialuronici  –  Restylane Lyft /Defyne  , Voluma, Belotero Volum, Art Filler Volum, si altii – deasemeni si de mezoterapieNCTF 135, Restylane Vital ,Up Grade.

Mici doze de  neuromodulatori , dermaroller/dermapen sunt tehnici folosite in neck lift-ing ,  cu sau fara anestezie locala , folosind crema anestezianta.

PRP / tehnica Vampir  este desigur foarte valoroasa, aduce multi factori de stimulare dermo-epidermica din plasma, dar pacientele trebuie sa fie informate ca este nevoie de mai multe sedinte care se intind pe mai multe luni.

Se poate apela si la firele de sustinere tip PDO pentru “ridicarea“ tesuturilor lasate si stimularea fibrelor elastic si de colagen, exact ca la tehnicile estetice aplicate zonei fetei, la un interval de 1-2 ani.

Recomandari dupa tratament

Inainte si dupa aceste interventii este necesara aplicarea – in anotimpul insorit, a cremelor solare  SPF 50 (pentru a nu accentua degradarea pielii indusa de ultraviolete), si tratamente aplicate acasa pe baza de alfa–hidroxiacizi si vitamina A acida.

Dr. Madeleine NechiforContact

Medic primar dermato-venerologie , doctor in stiinte medicale , competenta in dermatologie estetica si chirurgicala

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics