Tratamentul cuperozei, rosetii simple si al rozaceei

Imagine Tratamentul cuperozei, rosetii simple si al rozaceei

Inceputul sezonului luminos  marcheaza adesea o accentuare / agravare a simptomatologiei cuperozei, rozaceei sau a simplei  rosete  a fetei, care sunt mai frecvente la populatia de rasa alba, agravate in mod cert de expunerea necontrolata la UV (sunt intotdeauna mai accentuate vara!), asociate cu unele patologii interne.

Rozaceea se caracterizeaza printr-o inrosire intermitenta sau permanenta a fetei ,vase dilatate si aparitia unor bubite rosii, dure vizibile. Localizarea efectelor cuperozei este intalnita preponderent la nivelul obrajilor, nasului si a barbiei (centrul fetei ).

Cauzele aparitiei cuperozei pot fi multiple, enumerand schimbarile de temperatura, emotiile, consumul de alcool, alimentatia gresita, tutun, expunerea prelungita la soare, folosirea unor produse cosmetice dure care au efecte daunatoare asupra tenului dumneavoastra.

Asemenea cuperozei, rozaceea este o afectiune a pielii care se caracterizeaza prin aparitia de roseata si cosuri. Zonele afectate intr-un prim stadiu sunt nasul si obrajii, urmand sa fie afectate in urmatoarele stadii, fruntea si barbia.
Rozaceea apare in general la adulti (mai frecvent la femei ), cu varste de peste 30 de ani, care au pielea sensibila si deschisa la culoare. Nu s-a stabilit deocamdata o cauza specifica a aparitiei rozaceei, dar din studiile efectuate s-a ajuns la concluzia ca unii din factorii care favorizeaza aparitia acesteia sunt perioadele de emotii excesive, exercitii fizice prelungite si intense, alimentatia picanta, schimbarile de temperatura si in special structura genetica a pielii.
Dat fiind faptul ca sezonul calduros este pe cale sa inceapa, orice tratament dermato-cosmetic are la baza si incepe in primul rand cu protectia solara, la care se adauga diverse medicamente  cu efect antiinflamator, pe cale generala sau aplicate local.

Pielea este intoleranta la produsele curente de ingrijire si necesita produse medicale de calitate superioara, foarte atent alese, foarte blande, fara coloranti si parfumuri si obligatoriu fotoprotectie UV inalta.
Recomandari
Incepeti  prin a aplica  o crema fotoprotectoare  medicala, de calitate ireprosabila si  prin a purta ochelari de soare, palarie etc.

Ingrijirea  la domiciliu se face cu produse foarte blande pentru ca ne adresam unui tip de piele intoleranta, adesea gresit etichetata  drept  alergica.

Nu utilizati: sapun, creme cosmetice obisnuite, asa-zise produse “naturiste”  sau  din surse neverificate, produse de machiaj  prea multe sau de calitate indoielnica! Toate acestea vor fi  cel mai probabil “biletul de trimitere”  la dermatolog!

Tratamentele dermato-estetice cuprind  : mezoterapia (se poate face la interval de 2-4 saptamani), sclerozarea  sau laser vascular /ipl-foto-rejuvenarea-sau-radiofrecventa/”>tratamentul cu radiofrecventa ,peeling-uri chimice foarte usoare , fara descuamare prea marcata, si timp de recuperare scazut, dermapen si foarte eficient- mesobotox .

In ultimul timp a castigat popularitate ac metoda- injectarea in doze foarte mici  pentru ameliorarea cuperozei si a inflamatiei – metoda se numeste  “Micro-Botox”  sau  “PoreFection”, cu rezultate  neasteptat de frumoase. Metoda este diferita complet de injectarea traditionala, NU da aspect fix, “inghetat”, ci un aspect senin, odihnit  si evident ameliorarea rosetei , rozaceei, dar si a porilor dilatati si a secretiei excesive de sebum la femeile tinere cu acnee .

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics