Biopsia cutanata

Biopsia cutanata ramane  metoda “de aur ” in dermatologie   deoarece examinarea microscopica a unui  mic fragment de piele permite un diagnostic cert ,  acolo unde avem dubii  ; in plus permite si efectuarea altor examene de mare finete  : imunohistochimia , imunofluorescenta  , cultura de tesuturi  pentru  situatiile mai complexe . Recoltarea probei se realizeaza  relativ usor prin excizia a catorva mm de piele ,dupa  o mica anestezie locala  si fragmentul este examinat de catre medicul histopatolog .

In general pacientii nostri se sperie la auzul cuvantului ” biopsie “, crezand ca asta inseamna neaparat un diagnostic foarte grav .  De fapt  este confirmarea sau lamurirea unei prezumtii diagnostice si este un ajutor nepretuit . In nici un caz nu inseamna  “cancer ” si nici  “avansarea ” bolii.

In dermatologia estetica -biopsia permite diagnosticul corect in cazul pacientelor  cu efecte adverse la produse injectate anterior , care au facut tratamente cu produse necunoscute ,false  sau interzise la ora actuala .

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics