Volumetria faciala sau "lifting-ul lichid"

Imagine Volumetria faciala sau
Volumetria (lifting-ul lichid, reshapping)

Caracteristica principala a imbatranirii globale a fetei, atat la barbat cat si la femeie, o reprezinta pierderea si redistribuirea volumelor, prin reducerea compartimentelor de grasime subcutanata (atat superficiale cat si profunde) si remodelarea dramatica osoasa (incat “triunghiul tineretii“ se transorma lent in “piramida batranetii”). La acestea se adauga scaderea tonusului cutanat, pierderea de acid hialuronic, colagen, elastina. In cele din urma isi spune cuvantul efectul gravitatiei, manifestandu-se o ”cadere“ a tesuturilor.

La ora actuala este realizabila o  usoara  intoarcere a timpului ‘indarat’ cu 5-10 ani , prin restaurarea volumelor fetei cu ajutorul materialelor  moderne de umplere: acid hialunonic  ( Belotero Volume-Mertz, Voluma -Allergan, Filorga -Volume  ,Restylane Sub Q), acid poli-lactic-Sculptra sau calciu-hidroxiapatita Radiesse -Mertz . Nu utilizez  materiale neresorbabile, la care se renunta treptat din cauza riscului de efecte adverse severe .

Volumetria sau “lifting-ul lichid“ necesita o tehica avansata de injectare si materiale care sa fie atat  rezistente cat si foarte elastice, pentru a conferi un aspect natural in timpul mimicii.

Consultatia prealabila interventiei are rolul de a evalua asteptarile pacientei si posibilitatile reale de a le indeplini; in situatia in care pacienta doreste cantitati foarte mari de produse, va fi avertizata despre riscul aspectului supracorectat, nenatural (de exemplu: pometi exagerati, gen “minge de tenis“ sau efect “en croissant“). Corectia trebuie realizata treptat si foarte natural .

Injectarea se face cu acul sau canula, in una sau mai multe sedinte, cu sau fara anestezie locala sau bloc anestezic si cu recuperare imediata. Efectul injectiei se vede imediat, pacienta paraseste cabinetul cu 5-10 ani mai putin, dar in saptamanile urmatoare imbunatatirea continua prin integrarea produsului in tesutul injectat, dar si prin efectul colagenostimulator. Sunt frevente mici neplaceri locale pentru cateva zile – mici echimoze, roseata, edem – care cedeaza la aplicarea locala de gheata sau crema arnica. Efectele adverse severe  sunt foarte rare .

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics