Tratamentul acneei si al cicatricilor postacnee

Imagine Tratamentul acneei si al cicatricilor postacnee

    Acneea reprezinta o afectiune comuna, inflamatorie a foliculilor pilo-sebacei de la nivelul fetei,decolteului , spatelui sau bratelor, pe care o vedem zilnic in cabinetul dermatologului si aproximativ trei sferturi dintre adolescenti si adultii tineri o au la un moment dat, incat intra aproape in sfera “normalului”.

Gravitatea acesteia variaza mult, de la forme minore, imperceptibile, pana la forme foarte severe, nodulo-chistice, care lasa cicatrici profunde  inestetice si definitive.

De obicei, tinerii incearca mai intai “tratamente dupa ureche”, fac abuz de produse cosmetice indoielnice si in cantitati prea mari, sau manipuleaza (“storc”) leziunile, ceea ce accentueaza in mod cert inflamatia.

Vedem in ultimii ani din ce in ce mai multe femei adulte cu acnee asa-zis “cosmetica ” , determinata de uzul si abuzul de produse cosmetice inadecvate , care in trecut nu existau din simplul motiv al absentei acestor produse pe piata .  Asadar , atentie la reclamele inselatoare la cosmetice , folositi cat mai putine produse si acelea bine alese , de preferinta dermato-cosmetice.

Pentru a evita cicatricile,  este necesar,evident ,  tratamentul precoce cu medicamente adaptate formei clinice si ingrijirea acasa cu produse dermato-cosmetice de buna calitate. La acestea se pot adauga tratamente efectuate in cabinetul dermatologic, care se adreseaza atat acneei propriu-zise , cat si cicatricilor post-acnee ( peeling chimic,  injectarea de enzime recombinante-PBSerum in cicatrici ,2-3 sedinte , Jett Plasma Medical Lift  ,radiofrecventa ,dermaroller, incizia leziunilor chistice, dermapen /dermaroller) .

Tratamentul modern cu enzime recombinante-PBSerum este potrivit pt cicatricile postacnee , indiferent de vechimea  si profunzimea acestora si aduce  cel putin o ameliorare (uneori vindecare ) ,prin sinteza unui nou colagen ,de buna calitate.Sunt nesare 3 sedinte la 3-4 saptamani interval.

Deoarece majoritatea tinerilor sunt asigurati social (copii,elevi ,studenti ,salariati ),  ei trebuie sa stie ca beneficiaza de consultatie gratuita cu bilet de la medicul de familie ,analize  si tratament cu medicamente aflate pe lista de compensate si gratuite, conform legii!

Nu lasati ca o boala banala a adolescentei sa va afecteze viata sociala !

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics