Rejuvenarea zonei genitale

Imagine Rejuvenarea zonei genitale

   Rejuvenarea zonei genitale este o indicatie foarte la moda .

Prelungirea duratei de viata a individului si imbunatatirea generala a nivelului material, au creat noi asteptari, noi dorinte, noi posibilitati pentru adultul matur sau varstnic. Aceste tratamente se adreseaza modificarilor normale sau patologice ale zonei genitale , date de inaintarea in varsta.

La femeie sau la barbat, se poate obtine o imbunatatire globala a aspectului, a hidratarii    , tonusului  tesuturilor ,dar si ameliorarea unor afectiuni locale.

 

La femeie

La femeie este posibila ameliorarea aspectului organelor genitale externe, a regiunii punctului G sau se corecteaza peretii vaginali (afectati in urma nasterilor repetate sau pur si simplu din cauza inaintarii in varsta), elasticitatea, troficitatea si hidratarea zonei mai ales dupa instalarea menopauzei .

Evident, mai intai se trateaza o eventuala afectiune locala – atrofia de menopauza, lichenul scleroatrofic, dispareunia (si ele beneficiaza de tratamentele cu acid hialuronic etc) si se prescriu produse speciale de ingrijire si reparatoare.

 

La barbat

La barbatii nemultumiti de aspectul organului genital se poate injecta acid hialuronic (penoplastie  medicala – metoda minim invaziva) sau grasime autologa in scopul obtinerii unui diametru mai mare (uneori si o crestere usoara  in lungime), stimularea troficitatii si elasticitatii zonei.

Metoda aduce beneficii multiple – in plan estetic – cresterea stimei de sine si in plan functional.

Desi deocamdata este  in studiu , injectarea de neuromodulator in disfunctia erectila  ,    este folosita  deja off-label in multe cabinete cu rezultate multumitoare . Spre deosebire de medicamentele din grupa sildenafilului (care are suficient de multe contraindicatii si efecte adverse redutabile ) , aceasta este metabolizata in aprox 6 luni  si  efecte adverse  reduse (dozele utilizate pt aceasta indicatie nu au efect sistemic  , ci doar local ) .

In prezenta maladiei Peyronie, a lichenului scleroatrofic, boala Bowen  etc, mai intai se trateaza acestea.  Interventiile cu scop estetic se fac DOAR daca NU exista leziuni active ale unei boli dermatologice.

Mezoterapia si PRP( P-Shot ) se pot asocia la ambele sexe pentru corectia aspectului  a troficitatii tesuturilor sau imbunatatirea in unele maladii dermatologice locale.

Subliniez ca metoda NU inlocuieste in nici un caz interventia chirurgicala, atunci cand  aceasta este optiunea cea mai corecta.

 

Efectuarea tratamentului

Injectarea dureaza  30  minute, poate fi efectuata cu anestezie loco-regionala si viata sociala se reia imediat. Ulterior trebuiesc respectate unele restrictii timp de  1-2 saptamani pentru rezultate corecte.

Trebuie sa avertizez pacientii de ambele sexe asupra articolelor de pe internet care contin reclame exagerate sau chiar minciuni – toate acestea reprezinta doar imbunatatiri ale anatomiei cu care suntem dotati de la natura si inaintarea in varsta este un fenomen NATURAL, nu ne ocoleste pe nici unul din noi.

 

Dr. Madeleine NechiforContact

Medic primar dermato-venerologie , doctor in stiinte medicale , competenta in dermatologie estetica si chirurgicala

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics