PRP /Tehnica "Dracula" sau "Vampir"

Imagine PRP /Tehnica
 Injectia de plasma autologa (tehnica  PRP /Dracula sau Vampir)

Este o metoda considerata   ca fiind revolutionara in estetica medicala, folosita de aproximativ 10 ani, bine documentata stiintific, cu efect interesant antiaging ,dar  si de prevenire a imbatranirii pielii, utila si in  multe maladii din sfera dermatologica sau a altor specialitati medico-chirurgicale.

Studiile sprijina utilizarea metodei pentru cresterea in volum si regenerarea tesuturilor moi .

Functiile factorilor de crestere eliberati local se regasesc in: stimularea fibroblastilor, a fibrelor de elastina si colagen, recrutarea altor celule la locul injectarii, inducerea angiogenezei (formarea de noi vase sanguine), formarea de matrice extracelulara, mineralizare osoasa (de exemplu in parodontopatia cronica).

Avantajul acestei metode consta in faptul ca foloseste plasma proprie (nu exista risc de contaminare cu HIV, hepatita B sau C, risc de alergie etc.), procesul este sigur si fiziologic activ. Principiul metodei se bazeaza pe recoltarea plasmei, care este apoi prelucrata si concentrata, imbogatita cu factori de crestere si reinjectata in zona dorita. Plasma prelucrata este bogata in trombocite si factori de crestere plachetari, cu rol in coagularea sangelui dar si in repararea tesuturilor si este injectata cu un ac foarte fin la nivelul ridurilor, depresiunilor fetei, cearcanelor, decolteului, dosul mainilor cicatricilor.

  Efectul terapeutic este vizibil dupa 3-4  sedinte, spatiate la 2-4 saptamani. Injectarea propriu-zisa este putin dureroasa, lasa usor edem si uneori mici echimoze.

Desi nu promite minuni, aceasta tehnica este o noua abordare care vine in intampinarea pacientilor ce doresc o metoda naturala, sigura, fara riscuri majore pentru rejuvenarea cutanata, aceasta facandu-se cu celule autologe (proprii). Se poate asocia cu celelalte metode dermato-estetice la intervale variabile.

 

Studiile au aratat  o  rejuvenare la persoanele cu grad mediu de foto si crono imbatranire. Selectia atenta a pacientilor este foarte importanta, iar afectiunile cutanate cronice la nivelul ariei de tratat exclud terapia. Imbunatatirea tonusului si a texturii cutanate se produc continuu in decursul a 4-8 saptamani de la injectare. Pentru consolidarea rezultatelor, se poate efectua o a doua sesiune la 4 saptamani. Se recomanda 3-4 sesiuni pe an.

Prepararea este simpla si rapida. Poate fi utilizat in mai multe zone (fata, gat, decolteu, maini).

Procedura dureaza aproximativ 45 minute pana la 1 ora.

Pot fi tratate: aria din jurul ochilor, obrajii si zona mediofaciala, pielea de la nivelul gatului, pometii si zona submalara, maini, decolteu si alte zone.

Rezultatele sunt vizibile la cateva saptamani  dupa terapie, iar imbunatatirea texturii si tonusului cutanat continua in urmatoarele luni dupa tratament. Este foarte important de precizat ca PRP este si o metoda valoroasa in tratamentul unor boli, precum ulceratii de diferite cauze, ulcere varicoase, mal. perforant diabetic, arsuri.

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics