Proceduri estetice pentru barbati

Imagine Proceduri estetice pentru barbati

Principiile generale sunt aceleasi ca si la femei, la fel si metodele utilizate sunt asemanatoare, cu unele particularitati.

 

Tratamentul

Orice manopera estetica se efectueaza obligatoriu doar pe piele sanatoasa, integra: daca pacientul prezinta acnee, rozacee, dermita seboreica, eczema, herpes etc, mai intai trebuie tratat si stapanit fenomenul inflamator.

Substantele de umplere – acizi hialuronici, acid polilactic, calciuhidroxiapatita  sau toxina botulinica se injecteaza cu moderatie, in nici un caz nu trebuie “feminizata” fata unui barbat si intotdeauna este  preferata subcorectia si NU supracorectia.

In timp ce la  femeie – idealul este  fata ovala / rotunda, cu putine  riduri, pierdere de volum cat mai mica,  la barbat o fata armonioasa, placuta trebuie sa fie de forma  patrata/dreptunghiulara, cu mult mai putine convexitati, cu mai multe unghiuri drepte, sprancenele sunt natural inserate mai jos si mai drepte, foarte putin arcuite, barbia si linia mandibulara puternice. Infatisarea unui barbat NU trebuie sa fie rotunda si lipsita complet de riduri si expresivitate, ca la un bebelus, ci trebuie sa transmita forta si siguranta de sine.

Buzele vizibil “lucrate”, pometii inalti si supradimensionati, in general convexitati exagerate, nasul prea mic, sprancene cu aspect de “Mefisto” – toate acestea confera un aspect artificial si ridicol. Ridurile de pe frunte trebuie doar diminuate, in general barbatii lipsiti complet de riduri in 1/3 superioara a fetei  devin complet neinteresanti .

Atat structura microscopica a pielii este diferita, dar si dinamica procesului de imbatranire; ei pierd primele volume (pierdere osoasa si a compartimentele profunde de grasime) in alte zone ale fetei decat femeile ,adesea au imbatranire indusa de expunerea exagerata la soare -heliodermie .

 

Rezultatele tratamentului

Rezultate naturale, firesti, cum ar fi aspect odihnit, se obtin si cu peeling-uri (in special pentru acnee, rozacee, cicatricile de acnee), dermaroller/dermapen, mezoterapie  , plasmage (Jett Plasma Medical Lift ) sau radiofrecventa – HIFU, Ultrashape.

Protectia solara este obligatorie in timpul tratamentelor fotosensibilizante si imediat dupa proceduri estetice; este foarte utila si pentru preventia precancerelor si cancerelor cutanate.

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics