Ellanse , Radiesse ,Lanluma

Imagine Ellanse , Radiesse  ,Lanluma

    Aceste substante fac parte din categoria “colagenostimulatoarelor” si sunt aprobate pentru tratamentul   estetic ,dar si al unor afectiuni  dermatologice ,de catre autoritatile de reglementare medicala  din UE si SUA  de aproximativ 15 ani.        
 Ellanse/policaprolactona are efect volumator  ,dar cel mai important este efectul colagenostimulator ,care se intinde pe o perioada de 1-2 ani ,pentru volumele pierdute cu inaintarea in varsta . Se injecteaza la nivelul fetei ,dar poate fi utilizat si pe alte zone .  Efectele adverse sunt relativ putine , ca la orice injectare :inflamatie locala , durere minima/moderata , putine echimoze/vanatai la locul injectarii . Injectarea este minim dureroasa ,se aplica in prealabil crema anestezica .                                       
Acidul poli -lactic/Sculptra sau Lanluma  este un polimer de sinteza, biocompatibil si biodegradabil, utilizat de zeci de ani in chirurgie.

Acesta  se injecteaza doar in profunzime , subcutanat , fiind util pentru  ridurile profunde , dar  mai ales pentru pierderile  globale de volum,  fie datorita inaintarii in varsta, fie prezentei unor boli ca lipoatrofia primara sau in cazul bolii HIV/SIDA  . Stimuleaza timp de mai multe luni dupa injectare   producerea de catre organism a propriului colagen , care confera volum in ansamblul fetei , pielii – elasticitate  si un aspect mai  tanar. Este utila si la persoane cu cicatrici profunde ,definitive de acnee sau dupa trauma . Este un produs care actioneaza lent, dar in acelasi timp si efectul sau dureaza  peste 2 ani si permite redesenarea conturului si a volumelor fetei in ansamblu.  Poate fi utilizat  si la nivelul decolteului , fata interna a bratelor ,pt vergeturi  sau alte zone   . Necesita 3-4 sesiuni de injectare, la 1-2 luni interval, iar injectia propriu-zisa este minim sau moderat dureroasa .

Calciu-hidroxiapatita /Radiesse

Calciu- hidroxiapatita este  un produs valoros pentru “stergerea“ ridurilor profunde ale fetei, redesenarea conturului mandibular sau pentru volumizarea fetei in ansamblu , a zonei tamplelor  . Dincolo de efectul  direct  intens volumator ,cel mai important este  efectul colagenostimulator  (actioneaza aupra fibroblastilor ) , lent progresiv , foarte natural  si de durata .  Substanta  are indicatie oficiala si pentru rejuvenarea dosului mainilor si al decoteului (degradat de expunerile necontrolate la soare si de inaintarea in varsta ), prin injectarea produsului diluat  . Injectia  este  minim  dureroasa caci   produsul contine si o cantitate mica de anestezic, efectul  volumator se instaleaza  rapid , iar cel colagenostimulator  este progresiv  si dureaza  18-24  luni , interval dupa care se poate relua injectarea  .Poate fi utilizat si pentru alte zone ale corpului .

Conturul mandibular rau definit , “lasat“ odata cu inaintarea in varsta raspunde cel mai bine la tehnici combinate: toxina botulinica   “Nefertiti  neck-lift“) + acid hialuronic sau  Ellanse , Radiesse -calciu hidroxi apatita  sau acid poli-lactic  .

Intinerirea dosului mainilor , a decolteului si a altor zone   se face prin injectii de acid hialuronic, acid polilactic , policaprolactona , calciu hidroxi-apatita   ,peeling-uri chimice  sau prin meso / PRP si sunt din ce in ce mai solicitate  deoarece aceste zone tradeaza cel mai usor varsta reala a pacientei

Partener Filorga Paris
Partener Allergan
Partener Merz Aesthetics